تناسب اندام و تغذیه, سبک زندگی, مراقبت و سلامتی, مقالات گروه بل

گرانولا و سلامت چشم چه ارتباطی با دستگاه گوارش دارد؟

بیاید به ترکیبات گرانولا توجه کنیم.

در گرانولا یک دانه بالقوه و با ارزشی وجود دارد همه ما آن را میشناسیم و اگر نمیشناسید اینجا یک توضیح مختصری از آن داده میشود.

بعد از اینکه واریته های مختلفی از دانه جو در دنیا شناخته شد یک واریته از آن کشف شد. که بسیار پر محتوا و مقوی تر از سایر هم گروه های خود بود این دانه جو دو سر بود که دارای محتوای پروتئینی و فیبری بالایی بود آن رادر صنعت به صورت پرک در آورده و در محصولات گرانولایی و سوپی و غذای آماده مصرف شد.

کشف گرانولا برای غذای فضانوردان از هر دانه ای که بهترین گونه خود است انتخاب و ترکیب شده  صورت پذیرفته است.

حال جو دو سر پرک که فیبر بالایی دارد نه تنها به گوارش کمک میکند. و حرکات دودی این سیستم را تسهیل میبخشد از طرفی نقش بسزایی در بینایی چشم دارد چرا که یبوست و کندی حرکات مواد دفعی در روده بزرگ سبب انحرافات و اختلالات چشمی و بینایی میشود که بر همکان واضح و مبرهن است.

ترکیبات گرانولا حاوی فیبر بالا است که برای سیستم گوارشی بسیار مفید میباشد.

ایلنا نوشت : مشکلات اعضای بدن بسیاری از ما به یکدیگر ارتباط دارند . عامل برخی از بیماری های چشمی آیا میدانستید ،مشکلات دستگاه گوارش هستند؟

یکی از جنبه های مهم مراقبت های بهداشتی و بسیار حائز اهمیت سلامت چشم است. زیرا در این دنیا همه چی بصری است . سیستم بدن ما جدا از یکدیگر نیستند. و دستگاه های بدن تمام آنها به هم متصلند.

ارتباط میان دستگاه گوارش و چشم کمتر کسی به آن فکر کرده است. اما واقعیت این است که اگر سیستم گوارش خوب کار نکند. مواد معدنی و ویتامین ها را به درستی جذب نکرده و در نهایت سیستم بینایی نمیتواند از این ویتامین ها بهره ببرد.

بیماری های چشمی مرتبط با مشکلات گوارشی

بین بهبود بینایی و تغذیه مناسب ارتباط مستقیم وجود دارد به این خاطر که برای عملکرد مناسب چشم ما به مواد مغذی نیاز دارد.

بدون کمک دستگاه گوارش چشم ها در هضم و جذب مواد غذایی نمیتواند به ویتامین های مورد نیاز دست پیدا کند.

در دستگاه گوارش جذب ضعیف مواد غذایی هم باعث بروز بیماری هایی چون : آب سیاه ، رتینوپاتی دیابتی ، تخریب ماکولا (لکه زرد) ، و آب مروارید خواهد شد.

پس اگر دستگاه گوارش در واقع بخصوص روده ها بخوبی کار نکنند ، چشم هایمان در معرض ابتلا به این بیماری های خطرناک قرارخواهند گرفت.

هضم ضعیف مواد مغذی به معنای این است که مواد معدنی و ویتامین ها به چشم شما نمیرسد و این موضوع سبب کمبود ویتامین ، التهاب چشم ، و کاهش گردش خون میشود.

پس بنابراین چگونه میتوان سیستم هضم مواد غذایی را بهبود بخشید تا حداکثر بهره را سیستم بینایی از تغذیه شما ببرد؟

با افزایش تولید آنزیم های گوارشی که به افزایش تجزیه و جذب مواد غذایی در دستگاه گوارش کمک میکنند ، این کار را میتوان انجام داد.

راه حل مشکلات گوارشی و چشم

1.غذاهای سرشار از آنزیم مانند جوانه دانه ها و حبوبات مصرف کنید. بدین دلیل که جوانه باعث افزایش سطح تولید آنزیم ها در غذاها میشود. برخی از این مواد غذایی شامل : انبه ، آووکادو ، انگور، کیوی ، عسل ، آناناس ، روغن نارگیل ، و روغن زیتون است.

2.برای افزایش آنزیم های گوارشی میتوانید دارو مصرف کنید . این داروها بدون نسخه هم قابل فروش هستند.

3.در رژیم غذایی خود غذاهای خام را بگنجانید. به خاطراینکه غذاهایی که با دمای بالا گرم و یا پخته میشوند. به میزان قابل توجهی آنزیم های گوارشی را از بین میبرند بنابراین پزشکان توصیه میکنند که از سبزیجات خام برای افزایش دوباره آنزیم های گوارشی استفاده کنید.

4.مصرف غذاهای فرآوری شده را کاهش دهید زیرا این مواد تولید آنزیم های گوارشی را کاهش میدهند.

ارتباط یبوست بر کاهش بینایی

متخصص طب ایرانی ، اظهار داشت. از منظر طب ایرانی باید توجه داشته باشیم که تمام ارگان های بدن بر یکدیگر تاثیر گذار هستند. به عنوان مثال ضعف عملکرد سیستم مغز، گوارشی و همینطور رحم در بانوان میتواند باعث کاهش بینایی در افراد شود.

وی افزود : کم خوابی و بیخوابی نیز از جمله عللی هستند که بر بینایی افراد میتواند اثر منفی بگذارد.

همچنین در محیط های آلوده و حاوی گرد و غبار حضور افراد نیز در بلند مدت سبب تضعیف بینایی میشود.

متخصص طب ایرانی تصریح کرد : میتواند استفاده از شیءهای نورانی بر بینایی افراد اثر منفی داشته باشد همچنین خوابیدن به شکم یا پشت نیز از منظر طب ایرانی اثرات منفی بر بینایی خواهد داشت.

این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه استفاده از گوشی های موبایل طی سال های اخیر در بین کودکان رواج یافته است ، توصیه کرد : بهتر است والدین مواظبت کنند که در سنین بسیار پایین کودکان شان از موبایل استفاده نکنند.

وی یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر بینایی افراد ، بیماری یبوست دانست و گفت : بیماری های گوارشی از جمله عللی هستند که بر بینایی میتواند تاثیرگذار باشد. همچنین باید توجه داشته باشیم که اگر فردی از بیماری گوارشی رنج میبرد ، استفاده از ویتامین های تقویت کننده بینایی تاثیری بر افزایش دید وی نخواهد داشت.

وی در پایان گفت : برای افرادی که معمولا از بینایی ضعیف رنج میبرند تغذیه مناسب  و ورزش های چشمی توصیه میشود و اگر این تضعیف بینایی به خاطرخشکی چشم باشد ، برای آنها استفاده از روغن بنفشه مفید خواهد بود . اما تجویزهر گونه دارو باید تحت نظر پزشک انجام شود.

چگونه بیماری کرون روی چشم اثر میگذارد ؟ بیماری کرون نوعی بیماری التهابی روده ای است.

دستگاه گوارش

این بیماری موارد زیر را در بدن ایجاد میکند.

یبوست

گرفتگی شکمی ( درد در ناحیه شکم )

خونریزی از رکتوم ( مقعد)

اسهال

چگونه بیماری کرون روی چشم اثر میگذارد؟ کرون یکی از دو وضعیت زیر به نام بیماری التهابی روده (IBD ) طبقه بندی میشود .

از IBD نوع دیگری کولیت اولسراتیو ( کولیت روده ) است . IBD علائم عمده آن مشکلات گوارشی همراه است . از این رو از افراد مبتلا به بیماری کرون حدود 10 درصد تحریک و التهاب در یک یا هر دو چشم ، را تجربه میکنند. مشکلات بیماری کرون که به چشم میزند بسیار دردناک است . امکان نابینایی در موارد خاص نیز، وجود دارد . علائم اختلالات چشم که با بیماری کرون به وجود می آید .

 

چگونه بیماری کرون روی چشم اثرمیگذارد؟

1.اپی اسکلریت (التهاب بافت چشمی)

اپی اسکلرا لایه بافتی روشن ، بین قسمت سفید چشم و لبه چشم است . التهاب این بافت یا اپی اسکلریت ، در افراد مبتلا به بیماری کرون ، شایع ترین اختلال مرتبط با چشم است .

علائم عبارت اند از :

از چشم اشک می آید

با لمس کردن حساسیت ایجاد میشود

قرمزی با یا بدون درد ( البته درد خفیف)

اپی اسکلریت در چشم درد کمی ایجاد میکند و نسبت به نور حساس نیست و ضعیف نمیشود .

2.یووییت

Uvea به لایه بافت زیر لایه سفید چشم میگویند . این شامل قسمت رنگی چشم شما به نام عنبیه میشود.

التهاب uvea از اپی اسکلریت کمتراست اما یووییت جدی تر است .

میتواند در موارد خاص با ایجاد گلوکوم باعث کوری چشم شود .

علائم اصلی یوییت عبارت اند از:

قرمزی چشم

حساسیت به نور، به نام فتوفوبیا شناخته شده است

تاری دید

درد زیاد

در زنان یوییت همراه با IBD بیش از چهار برابر است . به شدت این نیز با آرتریت غیرطبیعی مفصل به نام ساکرولیاک مرتبط میشود.

3.کراتوپاتی

کراتوپاتی در قرنیه چشم ، یک اختلال است ، سطح جلویی چشم متورم میشود . علائم عبارت اند از :

حساسیت به نور

درد

اشک ریزی

کاهش بینایی

حس وجود جسمی خارجی درچشم میباشد

سوزش چشم

4.خشکی چشم

زمانی این مشکل دیده میشود که غدد اشکی چشم به اندازه کافی نمیتواند اشک تولید کند . این مشکل دلیل های زیادی دارد .

در چشم وجود ماسه احساس میشود . سایر علائم عبارت اند از :

قرمزی چشم

درد

سوزش

خارش

ممکن است به طور مستقیم خشکی در چشم با بیماری کرون ارتباط نداشته باشد ممکن است بر اساس آمارهای قبلی باعث بروز بیش از حد در شیوع علائم مرتبط با چشم در کرون شود .

این بیماری مشکلات دیگری که ایجاد میکند در موارد خاص ، در سابر نقاط چشم التهاب ، از جمله عصب بینایی و شبکیه ایجاد میکند .

در کنار انواع مواد غذایی پر فیبر و سالم که انواع میوه ها و سبزیجات را به همراه دارد گاهی به یک ماده غذایی ارگانیک و غیر دارویی و بدون ماده نگهدارنده احتیاج داریم تا بتوانیم آن را هر جایی و در هر ماده غذایی که دوست داریم به عنوان مکمل استفاده کنیم. این ماده غذایی میتواند همان گرانولایی باشد که همه دوست دارند یا همان کینوایی باشد هم پروتئینه است و هم فیبر بالایی دارد البته از نوع سه رنگ آن و یا همان چیا یی باشد که علاوه بر امگا 3 عالی که دارد از فیبر بالقوه نیز بهره مند شد.

نگران نباشد در این نوع محصولات مشاوره رایگان نهفته است و از هیچ گونه ماده نگهدارنده ای استفاده نشده است.

برای خرید و مشاوره و مشاهده گرانولا و محصولات مجموعه بلگروپ کلیک نمایید و به بخش محصولات بوتیکی ارگانیکی مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *