یکی از انواع سالادهای سالم و رژیمی بین المللی سالاد کینوا است. که با ترکیبات بسیار مختلف و متنوعی تهیه میشود. از این سالاد میتوانید در مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی استفاده کنید. و آن را به عنوان سالاد مجلسی جدیدی معرفی کنید. تا یک سرو گردن از اقوام بالاتر بروید. این یک انتخاب لاکچری و سالم خواهد بود. که میخواهیم برای یکبار هم شده ان را برای یکبار هم شده استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه سالاد کینوا
خیار2عدد بزرگ
کینوا 1 لیوان
پیاز قرمز یا سفید 1عدد کوچک
گوجه گیلاسی 12 عدد
شوید 50 گرم
پنیر فتا 100 گرم
زیتون 90 گرم
آب لیمو ترش تازه 2/1 لیمو ترش
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن زیتون به مقدار کافی
طرز تهیه سالاد کینوا
مرحله اول: در ابتدای کار برای تهیه سالاد کینوا خوشمزه ابتدا کینوا را میشوییم و درون یک قابلمه مناسب میریزیم. دو لیوان آب در ادامه به قابلمه اضافه میکنیم. و روی حرارت زیاد آن را میگذاریم تا آب جوش بیاید و کینوا پخته شود.
مرحله دوم: زمانی که کینوا کاملا نرم شد. پس از گذشت 10 تا 15 دقیقه ، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم. در ادامه درون آبکش کینوا را ریخته و اجازه میدهیم آب اضافی اش خارج شده سپس کاملا خشک شود.
مرحله سوم: در این مرحله به 2 قسمت مساوی خیار را از طول برش میزنیم. و بعد با فاصله زمانی 1 سانتی متر خرد میکنیم. در ادامه گوجه گیلاسی را به 4 قسمت تقسیم میکنیم. و درون یک کاسه مناسب به همراه خیار میریزیم.
مرحله چهارم: به صورت خلالی پیاز را نازک خرد میکنیم. و بعد به همراه کینوا به کاسه اضافه میکنیم. در ادامه به تکه های مکعبی کوچکتر پنیر فتا را تقسیم میکنیم. و به آرامی به کاسه اضافه میکنیم تا خرد نشود سپس شوید را میشوییم.
مرحله پنجم: حالا به صورت ریز شوید را خرد میکنیم. و بعد به همراه آب لیمو ترش تازه ، فلفل سیاه ، نمک ، و روغن زیتون به کاسه اضافه میکنیم. و به آرامی مواد را با قاشق زیر و رو میکنیم تا با هم ترکیب و یکدست شوند.
مرحله ششم: در آخر درون یخچال سالاد کینوا را قرارداده. و بعد اجازه میدهیم به مدت 1 تا 2 ساعت استراحت کند. تا سس به خورد مواد سالاد برود. پس از گذشت این زمان سالاد را به دلخواه تزئین کرده. سپس سرو میکنیم، نوش جان.
دستور تهیه سالاد کینوا
کینوا سه رنگ دارد که رنگ رایج آن طلایی ، سفید ، است. ظاهر و نحوه طبخ آن نیز به برنج شباهت دارد.
مواد لازم برای تهیه سالاد کینوا
روغن زیتون
کینوا
هویج
کلم قرمز
کلم بروکلی
خیار
برگ نعنا
کرفس
سرکه بالزامیک
آبلیمو
نمک و فلفل
طرز تهیه سالاد کینوا
به نسبت دو به یک آب و کینوا را همراه با کمی نمک و روغن زیتون باهم در قابلمه ای مخلوط کنید. آن را به جوش آورید و سپس شعله را کم کنید. تا به آرامی بپزد.
من از کینوا شرکت دانه های ارگانیک بهراد استفاده میکنم.
به هویج و کلم قرمز و کلم بروکلی و خیار و برگ نعنای خرد شده و کرفس کینوای پخته رو اضافه کردم و هم زدم.
بعد با چاشنی مورد نظر سالاد کینوا ( آبلیمو و روغن زیتون و سرکه بالزامیک و نمک و فلفل سرو شد. )
خواص کینوا
کینوا کم کالری و پر فیبر است.
یکی از غنی ترین منابع پروتئین کینوا است. که بشر تا امروز مصرف کرده است. جالب است بدانید این گیاه ، در خود تمام 9 اسید آمینه ضروری را جا داده است.
تقریبا دو برابر غلات کینوا ، فیبر غذایی دارد. و مصرف آن از این رو میتواند خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا را کاهش دهد. به همین خاطر کسانی که به صورت منظم کینوا مصرف میکنند. کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار میگیرند.
در کینوا فیبر فراوان موجود سبب ایجاد حس سیری زودتر و طولانی تر در بدن میشود. و به این صورت ، به پیشگیری از اضافه وزن ، و پرخوری در فرد مصرف کننده کمک میکند.
کینوا حاوی نوعی اسید آمینه به نام لیزین است. که برای ترمیم بافت های بدن و رشد اهمیت بسیاری دارد.
حجم بالایی از منیزیم را کینوا در خود جا داده است. مصرف خوراکی های سرشار از منیزیم میتواند در عروق خونی به کاهش التهاب کمک کند و احتمال ابتلا در افراد به حمله های میگرن مبتلا به سردردهای میگرنی را کاهش دهد.
کینوا سرشار از ویتامین B2 و ریبوفلاوین است. در طول روز مصرف حجم مناسبی از ریبوفلاوین میتواند در طول روز باعث تامین انرژی بدن شود.
مقادیر بالایی از منگنز را کینوا هم در خود جا داده است. در این ماده غذایی منگنز موجود میتواند سلول های قرمز خون و سایر سلول های بدن را از آسیب های رادیکال های آزاد در امان نگه دارد.
طرز تهیه انواع سالاد کینوا با نکات طلایی + طعم دار کردن سالاد
برای داشتن بهترین سالاد کینوا باید به نکات زیر توجه کنید:
نکته مهم و اصلی این است که قبل از پخته شدن دانه های کینوا باید با آب تمیز شسته شوند. تا مواد اضافی و ضایعات بین دانه ها لز بین برود. و عطر و طعم فوق العاده ای بعد از پخت ایجاد شود.
برای داشتن سالادی به شکل زیبا از دانه های مختلف و سبزیجات رنگی و حبوبات و یا میوه هایی همچون زغال اخته و خربزه استفاده کنید.
به تنهایی کینوا طعم چندانی ندارد. و لازم است که از چاشنی های متنوع و سس به عنوان طعم دهنده استفاده شود.
چه چیزهایی باید در سالاد کینوا قرار گیرد؟
در سالاد کینوا استفاده نکردن از خیار کار درستی نیست. خیار به سالاد تازگی و طراوت میبخشد چرا که خیار برای اکثر سالادها ستاره ی خاصی است.
بهترین جایگزین برای سبزیجاتی مانند اسفناج و بروکلی، کلم ، (کلم بوک چوی )، است. که بسیار مفید و قوی است و بافت نرم و لطیفی دارد. که در سالاد به حساب میآید.
به سالاد هویج رنده شده علاوه بر رنگ جذاب آنتی اکسیدان و ویتامین A را اضافه میکند. بنابراین شما میتوانید از فروشگاه هویج رنده شده را به صورت آماده خریداری کنید. و یا اینکه با استفاده از دستگاه خرد کن این کار را انجام دهید.
فلفل دلمه ای زرد و قرمز رنگ ضمن اینکه شامل ویتامین B، ویتامین C و سایر مواد مغذی است باعث میشود که به سالاد رنگ بیشتری را بدهد.
سبزی های تازه علاوه بر اینکه عطر و طعم فوق العاده ای دارند ، سرشار از ویتامین و مواد مغذی هستند که برای سالاد محبو ب ترین آنها نعناع و جعفری است.
استفاده از آجیل ها و حبوبات نیز کاملا اختیاری است و میتوانید گردو، عناب ، بادام ، پسته ، کشمش و دانه هایی مانند آفتابگردان را به سالاد اضافه کنید.
باید همراه سالاد کینوا از سس و طعم دهنده استفاده کرد. چون به تنهایی این سالاد طعم چندان جالبی ندارد. با استفاده از موادی مانند : خردل ، سرکه سیب ، روغن زیتون و عسل میتوان برای این سالاد سس مخصوصی تهیه کرد.
استفاده از لیموی تازه نیز طعم فوق العاده ای به سالاد میدهد.
تغییراتی که میتوان در سالاد کینوا ایجاد کرد؟
با ایجاد برخی تغییرات شما میتوانید یا استفاده از مخلفات دیگر سالادتان را خوشمزه تر و دل چسب تر کنید و سالاد کینوای مخصوص خودتان را تهیه کنید.و آن را تزئین کنید. در ظرف سرو غذا همراه سالاد برای تزئین ، تعدادی زیتون و پنیر فتا قرار دهید و یا اینکه درون سالاد مرغ یا تکه های میگو قرار دهید.
طرز تهیه سالاد کینوا
2 پیمانه آب
1پیمانه کینوای خرد شده
1 پیمانه فلفل خرد شده
1 پیمانه خیار خرد شده
1عدد کلم بوک چوی کوچک خرد شده(1 پیمانه)
4/1 پیمانه (35 گرم) میوه خشک ، زغال اخته یا خربزه
2/1 پیمانه (65 گرم) آجیل مانند پسته ، گردو ، بادام یا دانه های آفتابگردان
430 گرم یا 5/1 پیمانه نخود پخته شده
4/1 پیمانه پیمانه سبزیجات تازه خرد شده مانند ترکیبی از شوید ، نعناع ، جعفری، ریحان و…
مواد لازم برای سس
4/1 پیمانه سرکه سیب سرخ
4/1 پیمانه روغن زیتون مرغوب
2/1 قاشق چای خوری عسل
1 قاشق چای خوری خردل
4/1 قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه
2/1 قاشق چای خوری نمک دریا خوب و طعم دار
2 الی 3 قاشق آب لیمو
دستور پخت سالاد کینوا
با استفاده از یک آبکش مناسب دانه های کینوا را به مدت 1 الی 30 دقیقه به دقت با آب سرد بشویید.
یک راه دیگر این است که درون یک ظرف پر از آب سرد دانه ها را قرار دهید و آب آن را بعد از چند لحظه تخلیه کنید و مدام این کار را تکرار کنید که دانه ها به طور کامل تمیز شوند.
درون یک قابلمه بعد از اینکه دانه ها را آبکشی کردید قرار دهید و آب را نیز به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید . و بعد دانه ها را به مدت 10 الی 15 دقیقه بجوشانید تا هم کامل بپزند و هم آب را به خود جذب کنند.
روی شعله قابلمه را بردارید و به مدت زمان 5 دقیقه بپوشانید این زمان اضافی سبب میشود که دانه های پوسیده و ضایعات به سطح آب بیایند ، که میتوانید آنها را با استفاده از چنگال بردارید.
به اندازه کافی زمانی که دانه های کینوا سرد شدند، در یک ظرف بزرگ نخود ، کینوا ، فلفل سیاه ، خیار ، آجیل ، فلفل دلمه ، میوه خشک و سبزی ها ، دانه ، را مخلوط کنید.
طرز تهیه سس سالاد کینوا
حالا نوبت به سس میرسد . سرکه سیب ، روغن زیتون ، عسل ، خردل ، نمک و فلفل را در یک ظرف کوچک نیز با هم مخلوط کنید.
به خوبی مخلوط را بعد از ریختن سس روی سالاد هم بزنید. سپس برای کنترل فلفل و نمک مقداری از آن را بچشید و اگر بازم نیاز بود اضافه کنید . مقداری آب لیمو نیز برای طعم دار کردن میتوانید اضافه کنید و بعد سرو کنید.
طرز تهیه سالاد کینوا با سبزیجات
مواد لازم :
سیر خرد شده 3 قاشق غذا خوری
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده (زرد یا قرمز) نصف فنجان
آب دو و نیم فنجان
کینوا 2 فنجان
فلفل سیاه نصف قاشق غذاخوری
هویج 4/3 فنجان
گوجه فرنگی قطعه قطعه شده 4/3 فنجان
خیار اسلایس شده نصف فنجان
فلفل زرد نصف فنجان
گشنیز خرد شده یک و نیم قاشق چایخوری
ذرت پخته شده نصف فنجان
سرکه 3 قاشق چایخوری
نعناع خرد شده 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
در قابلمه با دمای ملایم روغن زیتون را گرم کنید ، سیر خرد شده ، در روغن داغ 4/1 فنجان پیاز را تا زمانی که پیاز نرم شد سرخ کنید( حدودا 5 دقیقه) . 2 قاشق چای خوری نمک و 4/1 قاشق چایخوری فلفل سیاه در آب اجازه دهید تا بجوشد (حدودا 20 دقیقه) . در کینوا آب باقی مانده را آب کشی کنید و داخل ظرف بریزید تا خنک شود.
خیار، گوجه ، فلفل دلمه ای ، هویج ، ذرت ، 4/1 فنجان پیاز، روغن زیتون ، 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه ، و سرکه بالزامیک را به کینوا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
خرید اینترنتی کینوا
راه های استفاده از کینوا بسیار زیاد است. ما می توانیم از کینوا در غذاهای خود استفاده کرده یا شیرینی هایی مانند کوکی کینوا تهیه کنیم. همچنین استفاده از آن در انواع سوپ پیشنهاد میشود. همین الان دست به کار شده و با دستور پخت های این مقاله، یک غذای خوشمزه و مقوی برای خانواده خود درست کنید. اما حالا برای خرید این دانه شگفن انگیز میتوانید در همین سایت با برند bell خریداری نمایید. همراه با خرید این دانه میتوانید از مشاوره های رایگان در این سایت نیز بهره لازم را ببرید. کینوا رادر همین سایت با نام کینوابل ساده و مغزدار سفارش گذاری نمایید تنها کافی است که در سمت توضیحات نوع آن را مشخص نمایید.
کینوا دانه ای برای تمام نسل هاست که میتواند منبع آینده ای برای پروتئین ها باشد ، بیایید کینوا را بیشتر بشناسیم و آن را در رژیم غذایی سالم و سلامت محور خود قرار دهیم تا بتوانیم از منابع بی نظیر پروتئینی و جلوگیری کننده از انواع بیماری ها به خصوص دیابت در سلامت خانواده خود بهره ببریم.