تناسب اندام و تغذیه, سبک زندگی, مقالات گروه بل

همه چیز درباره دانه چیا l خواص و نحوه مصرف این دانه سحرآمیز

دانه چیا گیاهی از خانواده نعناعیان است.

این گیاه بومی آمریکای مرکزی است .خود این گیاه کاربرد تزئینی هم دارد –سرشار از اسید های چرب امگا 3 است.

از دانه های چیا 25 تا30 درصد میتوان روغن استخراج کرد.

فواید و خواص دانه ی چیا

چیا به طرز شگفت انگیزی سرشار از مواد مغذی است و میتوان از آن به شکل های مختلف مصرف کرد از جمله محتوای ژله ای و تهیه پودینک.

آنتی اکسیدان ها –مواد معدنی-فیبر – اسیدهای چرب –امگا3 در آن وجود دارد.

و از تاثیرات مفید این دانه بر بدن میتوان به سلامت قلب-استحکام استخوان ها-و کنترل قند خون به نوعی برای همه ی اندام های بدن اثر مفید داشته باشد.

 

دانه چیا کالری کمی دارد اما سرشار از مواد مغذی است

چرا مشهور شده است دانه چیا؟ این دانه کوچک گول اندازه اش را نخورید.

دانه ی چیا سرشار از مواد مفید و مغذی است.

مصرف دانه چیا یک دلیل رواج آن این است که از مواد مغذی مختلف سرشار است.

دانه ی چیا یک قاشق غذاخوری آن حاوی حدودا 69 کیلو کالری انرژی و ترکیبات زیر است:

چربی:9 گرم

پروتئین:4 گرم

فیبر:11گرم

منیزیم:30 درصد دوز مورد نیاز روزانه

منگنز:30 درصد دوز مورد نیاز روزانه

کلسیم:18 درصد دوز مورد نیاز روزانه

فسفر:27 درصد دوز مورد نیاز روزانه

همچنین مقدار کمی حاوی روی(زینک).پتاسیم- ویتامین ب3 –ویتامین ب1-(تیامین)-و ویتامین ب2است.

در تنها 28گرم یا حدود 2 قاشق غذاخوری وجود چنین میزانی از مواد مغذی از یک خوراکی بسیار قابل توجه است.

جالب این است که این مقدار دانه چیا تنها 1گرم کربوهیدرات و 137کالری انرژی قابل هضم دارد.

جوان سازی پوست صورت با دانه چیا 

مقادیر بالای پروتئین و آنتی اکسیدان ها موجود در چیا در پوست تولید کلاژن به رفع جوان سازی و چین چروک پوست صورت کمک میکنند.

آنتی اکسیدان ها و پرونئین های موجود در چیا در پوست موجب کلاژن سازی و در نتیجه جوان سازی آن میشوند.

جلوگیری کردن از خستگی:

از اسیدهای چرب امگا3 دانه های چیا منبع بسیار خوبی هستند.

برای بدن این عنصر ضروری است.

زیرا فعال میسازد بسیاری از عملکردهای بدن را .در دانه های چیا همچنین مواد مغذی موجود مثل ویتامین ب- نیاسین-و تیامین در بدن موجب تبدیل غذاهای موجود به انرژی میشود.این افزایش انرژی باعث افزایش نشاط و فعالیت روزمره و بهبود خلق و خو شما میشود.

جوش صورت و اکنه و دانه چیا:

در دانه های چیا منیزیم موجود باعث کاهش التهاب پوست و استرس میشود که به درمان جوش صورت و آکنه میتواند کمک کند.

قند خون و دیابت و دانه چیا:

در رژیم غذایی چیا مقدار زیادی فیبر .مقادیر بالای فیبر حاوی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کم کرده و در افراد دیابتی کاهش حساسیت به انسولین قند خون را ثابت نگه میدارد.

چیا سرشار از پروتئین های خوب است :

از نظر وزنی 14 درصد را پروتئین تشکیل میدهد .

که بسیار زیاد است در مقایسه با دیگران.

همچنین برای بدن این خوراکی حاوی ترکیب خوبی از اسیدهای آمینه ی ضروری است.

از بهترین منابع برای جذب پروتئین چیا است.

مخصوصا برای افرادی که خیلی کم پروتئین حیوانی و یا اصلا مصرف نمیکنند.

چیا و مبارزه با سرطان پستان و سرطان دهانه رحم:

منبع غنی از یک اسید امگا 3 دانه چیا است که به اسید

آلفا لیپوئیک یا آ ل آ معروف است. مطالعات نشان میدهد رشد سلول های سرطانی را در موارد سرطان سینه و سرطان دهانه رحم به حداقل میرساند آ ل آ بدون اینکه تاثیر منفی بر سلول  های سالم بگذارد آ ل آ تا حد مرگ سلول های سرطانی است.

چیا و تقویت ناخون ها :

در چیا اسیدهای چرب امگا 3 موجود باعث بهبود رشد آنها کمک میکند و سبب تقویت ناخن ها میشود.

چیا سلامت دندان را افزایش میدهد :

برای دندان های شما بارزترین دلیل مصرف دانه چیا عالی است.بخاطر اینکه سرشار از کلسیم است.

با این وجود ویتامین آ و فسفر فراوان هستند در دانه های چیا.

نقش بسزایی در تقویت دندان ها نیز دارند.دهان را این مواد باهم سالم نگه میدارد.دانه چیا علاوه بر این سرشار از روی است.که در اطراف دندان های شما از تجمع رسوب جلوگیری میکند و خاصیت ضد باکتری هایی دارد که باعث میشود میکروب ها و بوی بد دهان را نیز از بین ببرد.

درمان بیخوابی:

دانه های چیا با افزایش تولید سروتونین و ملاتونین کمک میکنند به درمان بیخوابی شبانه و سرشار از اسید آمینه تریپتوفان هستند.

درمان یبوست:

دانه چیا مانع از یبوست میشود حاوی مقادیر بالای فیبر میباشد و به حرکت منظم روده ها نیز کمک میکند.

بدنسازی و بدنسازان:

مطالعات نشان داده که دانه های چیا مقادیر بالای پروتئین باغث افزایش عضله سازی و انرژی در بدنسازان و ورزشکاران میشود و بهبود میبخشد عملکرد ورزشی را.

کاهش وزن و لاغری:

چیا مقادیر بالای فیبر موجود باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن با جلوگیری از پر خوری کمک میکند.

چیا در معده در واقع آب جذب کرده و فضای معده را پر کرده و حجیم میشوند و به این طریق مانع از پر خوری میشوند.برای لاغری و کاهش وزن توصیه میشود دو قاشق غذا خوری روزانه به یک لیوان آب چیا سید اضافه کنید.اجازه بدید 5 دقیقه بماند و سپس بخورید.

 

مصرف روزانه دانه چیا چقدر است ؟

توصیه میشود که آن را روزانه تا 20 گرم دو بار در روز به عنوان میان وعده و یا قبل از هر وعده غذایی استفاده کنید دانه های چیا را در ایران میتوان از شرکت سلامت محور دانه های ارگانیک بهراد تهیه کرد.

 

آیا دانه چیا عوارض دارد ؟

در مصرف  چیا زیاده روی باعث : نفخ شکم-اسهال-یبوست- و مشکلات گوارشی میشود.

حاوی مقادیر زیادی آلفا لینولنیک اسید هستند چیا. زیاده روی در مصرف این ماده مغذی تحقیقات نشان میدهد خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش میدهد.

با داروهای ضد انعقاد خون تخم چیا ممکن است مانند وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.

اگر دانه ها.بدون خیس کردن در آب خورده شوند. احتمال خفه شدن با چیا در افراد سالخورده و نوزادان و کودکان وجود دارد زیرا تا 27 برابر وزن خود میتوانند آب جذب کنند و درنتیجه در مری باعث ایجاد یک توده چسبنده و درنهایت خفگی میشوند.

و از دیگر خواص های دانه ی چیا میتوان بر چند مورد دیگر اشاره کرد:

کمک به وزن کم-تقویت استخوان ها-کاهش قند خون-کاهش ابتلا بهبیماری های قلبی-نقش آنتی اکسیدان-افزایش انرژی-بهبود سلامت گوارش-افزایش سلامت دندان-سلامت پوست و مو-تسهیل بارداری-بهبود عملکرد عصب ها-افزایش جذب ویتامین e و آهن.

ریز مغزی های چیا به صورت زیر است:

کالری: 138 گرم پروتئین :4.7گرم چربی:8.7 گرم

کربوهیدرات: 11.9 گرم فیبر: 9.8گرم

چیا را میتوانید به صورت خام –فرنی- اسموتی-آسیاب و پخته شده مصرف کنید.

و همچنین میتوانید آن را روی ماست –سبزیجات-یا برنج بپاشید.

نحوه مصرف دانه چیا

برای تهیه انواع اسموتی و شربت –ماست میوه ای- سالاد- و انواع آش و سوپ به صورت دانه های خیس خورده در آب استفاده میشوند.

برای تهیه کیک – پودینگ- نان- دمنوش چیا – چای- سس سالاد-پودر چیا را میتوان استفاده کرد.

به ضورت خشک چیا را مصرف نکنید خصوصا اگر مشکل بلع دارید.زیرا چند برابر وزنش میتواند آب جذب کند

دانه های خشک در نتیجه ممکن است در مری با جذب آب باعث انسداد شوند.

بخاطر داشته باشید که هنگام مصرف چیا هر چه از آن مقدار بیشتری استفاده کنید و مدت بیشتری خیسانده شود دارای ژل غلیظ تری میشود.

میتوانید آن را اما اگر از طرفداران بافت چیا نیستید در سایر مواد اولیه ترکیب و مصرف کنید.

 

دانه چیا از کجا بخریم؟

دانه چیا یک دانه وارداتی است که توسط دو یا چند شرکت وارد کننده به ایران وارد میشود.

در صورت عدم ممنوعیت و سختگیری های گمرکی این دانه همیشه در انبار های ایران در چهار فصل ایران موجود میباشد البته مشکلات موجودی همیشه هست.

این دانه با ارزش را در فروشگاه های ارگانیک فروشی ، آجیل فروشی ها میتوانید خریداری کنید اما یک راه بهتر و آسان تر و مقرون به صرفه بدون واسطه هم هست که شما میتوانید انتخاب کنید و محصول را با مجوز های بهداشتی و کاملا سالم درب منزل تحویل بگیرید و آن خرید اینترنتی میباشد که هم اکنون هم میتوانید خریدتان را در همین سایت انجام دهید

تا همکاران ما جهت هماهنگی های لازم با شما تماس گرفته و بسته به مسافت تان در هر کجای ایران عزیز که باشید 48 تا 72 ساعت به دست تان برسد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *